Naisten Edustusjoukkueen nousu tennisliigaan jäi kahden pisteen päähän

17.2.2022

TTS:n naisten edustusjoukkueen upea sarjakausi 1-divisioonassa oli lähellä saada kirkkaimman kruunun, kun joukkue pääsi kaksi kertaa yrittämään pääsyä Tennisliigaan, joka on korkein sarjataso tenniksessä.

Naisten joukkue selvityi ykkösdivisioonan jatkopeleihin, jotka pelattiin Nurmijärvellä neljän joukkueen voimin. Kaavion voittaja pääsee suoraan SM-liigaan ja toiseksi tullut pääsee karsimaan Tennisliigan runkosarjan viimeistä joukkuetta vastaan.

1-Divisioonan jatkosarja kaaviossa TTS voitti avauskierroksella KoTS:n Kouvolasta voitoin 2-1, jonka siivittämänä joukkue pääsi jatkosarjan finaaliin, jossa vastaan asettui nuori HLK:n joukkue.

Jatkosarjan finaali alkoi TTS:n kohdalla erittäin hyvin, kun hienon sarjakauden pelannut Nella Hirvonen voitti oman ottelunsa kolmessa erässä Ilona Kanevaa vastaan ja tämän myötä TTS siirtyi 1-0 johtoon ja voiton päähän tennisliiga paikasta.

Vastustaja HLK piti huolen kuitenkin siitä, että ratkaisu haetaan nelinpelin kautta, kun HLK:n tuore 18-vuotiaiden Suomen mestari Iida Heinonen tasoitti voitot tilanteeseen 1-1 voittaessaan Nanette Nylundin suoraan kahdessa erässä.

Finaalin voitto ja paikka tennisliigaan ratkaistiin nelinpelistä, josta ei jännitystä puuttunut.

TTS:n kaksikko Hirvonen/Nylund johtivat 7-5 3-1 ja Nanetten syötössä oli pelipallo 4-1 tilanteeseen, mutta niin vain HLK nousi takaa vieden toisen erän nimiinsä.

Kolmas erä pelattiin 10-tiebreakina, joka oli jännittävä erän alusta asti. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa. Naisten joukkueen kovasta taistelusta HLK:Nn kaksikko Heinonen/Kanerva veivät jännittävän kolmannen erän nimiinsä 10-8 ja näin samalla HLK nousi naisten puolella Tennisliigaan kaudelle 2022/23.

Seuravaana viikkona TTS:n naisilla oli uusi mahdollisuus liiganousuun ykösdivarin kakkosijan myötä Talissa pidetyissä liigakarsinta pelissä. Vastaan asettui kova OVS:n joukkue, jota naisten joukkue lähti haastamaan paikasta liigaan.

Peli oli kuin toisinto HLK:ta vastaan. Tässäkin ottelussa voiton ratkaisua haettiin nelinpelin kautta, kun kaksinpelien jälkeen tilanne oli 1-1.

Ykkösten ottelussa OVS:n Heidi Sarkkinen kukisti Naneten, mutta Nella puolestaan tasoitti voitot ottaessa päänahan Saskia Soomesta.

Nelinpelissä OVS osoittautui vahvemmaksi kun Sarkkinen/Soome veivät nelinpelin nimiinsä TTS:n kaksikkoa Hirvonen/Nylund vastaan kahdessa erässä lukemin 6-2 7-5.

Nousu tennisliigaan oli todella lähellä, eikä jäänyt kauas.

Kapteeni Nanetten mietteet joukkueen koko kaudesta:

Kokoanisuudessa olen todella tyytyväinen kauteen.

Tavoitteena oli päästä kamppailemaan noususta SM-liigaan ja siinä onnistuttiin. Oli mahtavaa, että meitä oli 4 naista joukkuessa.

Tämä mahdollisti joukkueen pärjäämisen, loukkaantumisista/sairasteluista huolimatta. Itse en esimerkiksi päässyt pelaamaan loukkaantumisen takia kuin vasta viimeisessä runkosarjan ottelussa. Tällä porukalla oli mukava käydä peleissä, koska meillä oli aina hyvä positiivinen ja kannustava meininki sekä kaikki antoivat kaikkensa kentällä

Nousukarsinnoissa Nurmijärvellä oli todella tiukat ottelut ja nousu SM-liigaan oli vain kahden pisteen päässä, kun hävisimme nelinpelin kolmannen ja ratkaisevan erän HLK:lle 8-10.

Jokainen nousukarsinta ottelu meni ratkaisevaan nelinpeliin, mikä kertoo joukkueiden tasaisuudesta ja otteluiden tiukkuudesta.

Meillä oli Nellan kanssa hyvä fiilis pelata, mutta tottakai tiukka tappio harmitti. Pelasimme todella hyvää ja agressiivista nelinpeliä Nurmijärvellä ja olimme tyytyväisiä siihen kehitykseen. Talissa päästiin vielä kokeilemaan nousua sm-liigaan kun pelasimme OVS vastaan.

Jälleen kaksinpelien jälkeen tilanne 1-1 ja ratkaisua haettiin nelinpelistä. Valitettavasti tämän hävisimme Nellan kanssa kahdessa erässä.

Kyseinen nelinpeli ei ollut meiltä sitä parasta ja terävintä peliä, tuli hieman liikaa virheitä. Tietenkin vastustajat olivat hyviä ja pelasivat varman pelin. Harmittavan lähelle jäi nousu, mutta tämä motivoi ensikautta varten!

TTS:n joukkueessa pelasivat tällä kaudella Nanette Nylund, Nella Hirvonen, Vera Haataja ja Laura Bukonte

Onnittelut naisten joukkueelle erittäin hienosta kaudesta.